ПП-ДБ са тези, които са похарчили най-много пари в Meta – над

...
ПП-ДБ са тези, които са похарчили най-много пари в Meta – над
Коментари Харесай

ПП-ДБ са похарчили над 1 млн. лв. за фейсбук реклама, „Величие“ е създала фалшиви профили ден преди изборите

„ ПП-ДБ са тези, които са похарчили най-вече пари в Meta – над 1 000 000 лева Те са го създали най-проследимо, тъй като е от един формален профил. Друг е въпросът дали е най-работещо и дали това, което виждаме публично е единственият тип заплащане. Нямат обаче най-големият engagement, не доближават до най-вече хора “.

Това сподели в „ Тази заран “ Стоил Цицелков, член на Обществения съвет на Централната изборна комисия (ЦИК).

„ Други партии профилират и насочват своето наличие по локални странички, където си заплащат на реклама, по този начин са ГЕРБ. Проблемът е, че обществените мрежи не са създали елементарно изваждането на тази информация и би трябвало да се рови едно по едно. Все още вършим разбора “, добави Цицелков.

Той означи, че партия „ Величие “ е основала ужасно доста профили в обществените мрежи ден преди изборите – на 8 юни, и в деня на вота – 9 юни, без да заплати нищо.

„ Отчитайки изборните резултати и това, че социологическите организации не съумяха да засекат този феномен най-вероятно приказваме за готовност на тип протестен избор в последния миг преди изборите. Именно това органично шерване от доста профили в обществените мрежи в последния миг им е дало доста повече видимост, което е реалност освен за Meta, само че и за TikTok, който навлиза доста интензивно е извънредно известен в България “, сподели доцент Калин Калинов, учител по Бранд мениджмънт в обществените мрежи и зам.-декан на ФЖМК.

„ Основно това е дезинформация. Масово тези неща, които толкоз мощно въздействат на хората ден преди изборите са неща, които в обичайната медия няма по какъв начин да излязат – за неприятния Европейски съюз, безусловно нонсенс неща, които не са основани на обстоятелства и доста елементарно биха отхвърлени от факт чек. Това се случва в групите и партиите доста ловко ги употребяват “, допълни Стоил Цицелков от Обществения съвет на ЦИК.

По думите на специалистите именно социалните мрежи оказват огромно внимание върху избора на младите за кого да гласоподават. Партиите разчитат най-вече на ориентирани известия и персонализация.

Видеосъдържанието стартира от ден на ден да господства и по тази причина ТикТок е предпочитан канал за връзка. Съдържанието с неразбираем генезис и източник обаче е един от най-големите проблеми там.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР